Rabarber met vanilleroom

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 125 ml slagroom
  • 6 el suiker
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 500 g rabarber
  • 25 g boter
  • 2 el aardbeienlikeur
  • 125 g aardbeien in stukjes

Instructies

Voorbereiden:

  • Snijd het vanillestokje open.
  • Breng in een pan 50 ml water aan de kook.
  • Laat het vanillestokje ca. 10 min. in het water trekken.
  • Schraap het merg boven het vocht uit het vanillestokje.
  • Breng het vocht opnieuw aan de kook en los er 3 el suiker in op.
  • Laat dit suikerstroopje afkoelen.
  • Klop in een kom de slagroom stijf.
  • Spatel het suikerstroopje en de Griekse yoghurt erdoor.
  • Laat de room in de koelkast heel koud worden.
  • Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukken van ca. 2 cm.
  • Bereiden
  • Verhit de boter in een wok of hapjespan en roerbak de rabarber ca. 3 minuten. Strooi de resterende 3 el suiker erover en laat deze even karameliseren.
  • Schenk de likeur erbij en verwarm het geheel nog ca. 2 minuten.
  • Schep de rabarber in vier schaaltjes en schep de vanilleroom erop.
  • Strooi de stukjes aardbei erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

De combinatie van de warme rabarber met de koude room is een sensatie op uw tong.
Geen tijd om room te maken, schep dan een grote bol vanille-ijs op de rabarber. Rabarber gaat goed samen met aardbeien, sinaasappel, rozijnen, gember, anijs, kaneel en vanille (-yoghurt of -vla bijvoorbeeld).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht / Roerbakken / Wokken