Rabarber met vanilleroom
AH 12 maanden Lekker Eten
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 125 ml slagroom
- 6 el suiker
- 125 ml Griekse yoghurt
- 500 g rabarber
- 25 g boter
- 2 el aardbeienlikeur
- 125 g aardbeien in stukjes
Instructies
Voorbereiden:
- Snijd het vanillestokje open.
- Breng in een pan 50 ml water aan de kook.
- Laat het vanillestokje ca. 10 min. in het water trekken.
- Schraap het merg boven het vocht uit het vanillestokje.
- Breng het vocht opnieuw aan de kook en los er 3 el suiker in op.
- Laat dit suikerstroopje afkoelen.
- Klop in een kom de slagroom stijf.
- Spatel het suikerstroopje en de Griekse yoghurt erdoor.
- Laat de room in de koelkast heel koud worden.
- Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukken van ca. 2 cm.
- Bereiden
- Verhit de boter in een wok of hapjespan en roerbak de rabarber ca. 3 minuten. Strooi de resterende 3 el suiker erover en laat deze even karameliseren.
- Schenk de likeur erbij en verwarm het geheel nog ca. 2 minuten.
- Schep de rabarber in vier schaaltjes en schep de vanilleroom erop.
- Strooi de stukjes aardbei erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
De combinatie van de warme rabarber met de koude room is een sensatie op uw tong.
Geen tijd om room te maken, schep dan een grote bol vanille-ijs op de rabarber. Rabarber gaat goed samen met aardbeien, sinaasappel, rozijnen, gember, anijs, kaneel en vanille (-yoghurt of -vla bijvoorbeeld).
Geen tijd om room te maken, schep dan een grote bol vanille-ijs op de rabarber. Rabarber gaat goed samen met aardbeien, sinaasappel, rozijnen, gember, anijs, kaneel en vanille (-yoghurt of -vla bijvoorbeeld).