Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Risotto met paddestoelen
AH 12 maanden Lekker Eten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
25
g
gedroogde porcini
eekhoorntjesbrood
▢
750
ml
paddestoelenbouillon
van tabletten
▢
5
el
olijfolie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
400
g
risottorijst
▢
100
ml
witte wijn
▢
250
g
knolselderij
in kleine blokjes
▢
100
g
Grana Padano
kaas, geraspt
▢
4
portobello champignons
in dikke plakken
▢
25
g
boter
▢
15
g
platte peterselie
fijngehakt
Instructies
Week de gedroogde paddenstoelen 10 min. in 150 ml heet water.
Neem de paddenstoelen uit het water en hak ze fijn.
Zeef het weekvocht boven de bouillon.
Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de kook aan.
Verhit 2 el olie in een ruime hapjespan of kleine braadpan en fruit hierin de ui in 4 min. zachtjes glazig.
Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. met de ui mee.
Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook.
Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen.
Voeg een soeplepel bouillon toe en laat de rijst zachtjes koken tot het vocht is opgenomen.
Roer af en toe.
Herhaal dit tot alle bouillon gebruikt is.
Dit duurt ca. 20 minuten.
Voeg halverwege de kooktijd de knolselderij en geweekte paddenstoelen toe.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de plakken portobello op hoog vuur al omscheppend mooi bruin, laat het vocht verdampen.
Strooi er zout en peper over.
Neem de pan van het vuur en roer de boter, geraspte kaas, peterselie en naar smaak peper door de risotto.
Leg een deksel op de pan en laat de risotto nog 3 min. staan.
Verdeel de risotto over 4 (warme) diepe borden en leg de plakken portobello en kaaskrullen erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
De gedroogde paddenstoelen geven de risotto een rijke smaak.
De gebakken paddenstoelen maken het af
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Rijst
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch