Risotto met paddestoelen

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 g gedroogde porcini eekhoorntjesbrood
  • 750 ml paddestoelenbouillon van tabletten
  • 5 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 400 g risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • 250 g knolselderij in kleine blokjes
  • 100 g Grana Padano kaas, geraspt
  • 4 portobello champignons in dikke plakken
  • 25 g boter
  • 15 g platte peterselie fijngehakt

Instructies

  • Week de gedroogde paddenstoelen 10 min. in 150 ml heet water.
  • Neem de paddenstoelen uit het water en hak ze fijn.
  • Zeef het weekvocht boven de bouillon.
  • Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de kook aan.
  • Verhit 2 el olie in een ruime hapjespan of kleine braadpan en fruit hierin de ui in 4 min. zachtjes glazig.
  • Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. met de ui mee.
  • Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook.
  • Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen.
  • Voeg een soeplepel bouillon toe en laat de rijst zachtjes koken tot het vocht is opgenomen.
  • Roer af en toe.
  • Herhaal dit tot alle bouillon gebruikt is.
  • Dit duurt ca. 20 minuten.
  • Voeg halverwege de kooktijd de knolselderij en geweekte paddenstoelen toe.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de plakken portobello op hoog vuur al omscheppend mooi bruin, laat het vocht verdampen.
  • Strooi er zout en peper over.
  • Neem de pan van het vuur en roer de boter, geraspte kaas, peterselie en naar smaak peper door de risotto.
  • Leg een deksel op de pan en laat de risotto nog 3 min. staan.
  • Verdeel de risotto over 4 (warme) diepe borden en leg de plakken portobello en kaaskrullen erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

De gedroogde paddenstoelen geven de risotto een rijke smaak.
De gebakken paddenstoelen maken het af
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Rijst
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch