Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige doperwtensoep
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
stengels
bosui
▢
1
teen
knoflook
▢
400
gr
diepvriesdoperwten
▢
1
liter
groentebouillon
▢
3
el
room
▢
peper
▢
zout
Instructies
Snijd de bosui in dunne ringetjes.
Verhit een beetje olie in een soeppan.
Voeg de bosui toe en bak enkele minuten.
Pers de knoflook erbovenuit en bak nog een minuutje mee.
Voeg de bevroren doperwten en de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat op zacht vuur ongeveer 10 minuten doorkoken.
Pureer de soep en zet de pan weer op het vuur.
Roer de room erdoor.
Breng op smaak met zout & peper.
Schenk de soep in kleine kommetjes.
Garneer met een blaadje munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Warm serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst