Romige doperwtensoep

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 stengels bosui
  • 1 teen knoflook
  • 400 gr diepvriesdoperwten
  • 1 liter groentebouillon
  • 3 el room
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  • Verhit een beetje olie in een soeppan.
  • Voeg de bosui toe en bak enkele minuten.
  • Pers de knoflook erbovenuit en bak nog een minuutje mee.
  • Voeg de bevroren doperwten en de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Laat op zacht vuur ongeveer 10 minuten doorkoken.
  • Pureer de soep en zet de pan weer op het vuur.
  • Roer de room erdoor.
  • Breng op smaak met zout & peper.
  • Schenk de soep in kleine kommetjes.
  • Garneer met een blaadje munt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Warm serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst