Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccolikaastaart
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
bloem
▢
125
g
harde boter
▢
1
snufje
zout
▢
4
eetlepels
koud water
▢
500
g
broccoli
▢
3
eieren
▢
2
dl
crème fraîche
of koksroom
▢
125
g
Cheddar
geraspt
▢
zout
▢
peper
Instructies
Maak een piedeeg van de bloem, de boter, het zout en het water.
Beboter de vorm, bekleed deze met het uitgerolde deeg en prik er een paar gaatjes in.
Maak de broccoli schoon, verdeel ze in roosjes en kook die 2 minuten voor.
Laat ze heel goed uitlekken en schik ze over de taartbodem.
Klop de eieren los met de crème fraîche of koksroom, het grootste gedeelte van de kaas en iets zout en peper.
Giet het eimengsel over de broccoli en bestrooi het met de rest van de kaas.
Bak de taart in het midden van de oven op 200°C in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer als lunch-, voor- of hoofdgerecht met een frisse salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch