Broccolikaastaart

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 125 g harde boter
  • 1 snufje zout
  • 4 eetlepels koud water
  • 500 g broccoli
  • 3 eieren
  • 2 dl crème fraîche of koksroom
  • 125 g Cheddar geraspt
  • zout
  • peper

Instructies

  • Maak een piedeeg van de bloem, de boter, het zout en het water.
  • Beboter de vorm, bekleed deze met het uitgerolde deeg en prik er een paar gaatjes in.
  • Maak de broccoli schoon, verdeel ze in roosjes en kook die 2 minuten voor.
  • Laat ze heel goed uitlekken en schik ze over de taartbodem.
  • Klop de eieren los met de crème fraîche of koksroom, het grootste gedeelte van de kaas en iets zout en peper.
  • Giet het eimengsel over de broccoli en bestrooi het met de rest van de kaas.
  • Bak de taart in het midden van de oven op 200°C in 30-40 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer als lunch-, voor- of hoofdgerecht met een frisse salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Hoofdgerechten / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch