4artisjokkenhartenuit blik of - erg lekker - Carciofi van Sacla uit een glazen potje van 190 g
12groene olijven
12cherrytomaatjes of Pomodorino dolce van Sacla uit een glazen potje van 190 g)
8sneetjesboerenbrood
rode pesto
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de teentjes knoflook op een bakplaat, besprenkel deze met de helft van de olijfolie en rooster de teentjes 20-30 minuten of tot ze zacht zijn.
Voeg de tomaten, de rozemarijn en de rest van de olijfolie toe en rooster alles nog ± 15 minuten tot de tomaten zacht zijn en het velletje is gebarsten.
Rooster de sneetjes foccacia.
Wip het knoflook uit de schil en bestrijk de sneetjes foccacia hiermee.
Verdeel de rozemarijntomaten erover.
Laat de kikkererwten uitlekken.
Maak de peper schoon (hoeveelheid naar smaak) en hak deze heel fijn.
Hak het basilicum fijn.
Meng de kikkererwten met de peper, het basilicum en de olijfolie.
Halveer de tomaat en de gepelde teentjes knoflook.
Wrijf de ciabatta in met tomaat en knoflook en verdeel het kikkererwtenmengsel erover.
Garneer eventueel met een blaadje basilicum.
Halveer de bocconcini en de artisjokkenharten.
Hak de olijven fijn.
Halveer de cherrytomaatjes.
Rooster de sneetjes brood.
Meng de kaas, de artisjokkenharten, de olijven en de tomaatjes en beleg de sneetjes brood hiermee.
Garneer met een lepeltje pesto.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vakantieherinneringen mogen altijd blijven. Nog even nagenieten met Italiaans getinte zonnige gerechten. In alle drie de recepten komen tomaten voor, want zoals Laurie Colwin schreef: 'Een wereld zonder tomaten is als een strijkkwartet zonder violen'.