Leg 4 satéprikkers of lange takjes rozemarijn, zonder naaldjes, nog lekkerder, een kwartiertje in het water tegen het verbranden.
Maak eerst de groentespiesjes.
Was en droog de tomaatjes, courgette en aubergine.
Snijd de courgette en aubergine in bijtgrote stukken.
Pel de sjalotten en snijd ze in vieren.
Neem de gekozen spiesjes.
Rijg de tomaatjes, courgette, aubergine, krielaardappeltjes en sjalot afwisselend aan de spiesjes.
Bestrooi ze met tijm, rozemarijn, peper en zout en bestrijk ze met olijfolie.
Rooster de spiesjes in een voorverwarmde oven of onder de hete grill bijtgaar.
Dep de harderfilets droog en bestrooi ze met zout en peper naar smaak.
Verhit een grillpan of ovengrill.
Bestrijk de visfilets met olijfolie en grilleer ze gaar aan beide kanten.
In de pan de velkant naar beneden, wachten tot het visvlees bijna ondoorschijnend is en dan voorzichtig keren en nog 1-2 minuten grilleren.
Serveren
Leg de vis op de voorverwarmde borden, druppel er iets citroensap over en olijfolie omheen, leg de spiesjes erbij en geef er als extra een gemengde salade bij.
Dit kan gewoon een groene sla zijn maar ook van bijvoorbeeld reepjes (geblancheerde) venkel en (geroosterde) paprika.