Gegrilde harder met groentespiesje

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 harderfilets à elk circa 125 gram
  • zeezout
  • zwarte peper
  • Olijfolie
  • Citroensap

Voor het spiesje:

  • 12 cherrytomaatjes
  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • 8 krielaardappeltjes in de schil (voorgekookt)
  • 36 sjalotten
  • Tijm
  • rozemarijn

Instructies

  • Leg 4 satéprikkers of lange takjes rozemarijn, zonder naaldjes, nog lekkerder, een kwartiertje in het water tegen het verbranden.
  • Maak eerst de groentespiesjes.
  • Was en droog de tomaatjes, courgette en aubergine.
  • Snijd de courgette en aubergine in bijtgrote stukken.
  • Pel de sjalotten en snijd ze in vieren.
  • Neem de gekozen spiesjes.
  • Rijg de tomaatjes, courgette, aubergine, krielaardappeltjes en sjalot afwisselend aan de spiesjes.
  • Bestrooi ze met tijm, rozemarijn, peper en zout en bestrijk ze met olijfolie.
  • Rooster de spiesjes in een voorverwarmde oven of onder de hete grill bijtgaar.
  • Dep de harderfilets droog en bestrooi ze met zout en peper naar smaak.
  • Verhit een grillpan of ovengrill.
  • Bestrijk de visfilets met olijfolie en grilleer ze gaar aan beide kanten.
  • In de pan de velkant naar beneden, wachten tot het visvlees bijna ondoorschijnend is en dan voorzichtig keren en nog 1-2 minuten grilleren.

Serveren

  • Leg de vis op de voorverwarmde borden, druppel er iets citroensap over en olijfolie omheen, leg de spiesjes erbij en geef er als extra een gemengde salade bij.
  • Dit kan gewoon een groene sla zijn maar ook van bijvoorbeeld reepjes (geblancheerde) venkel en (geroosterde) paprika.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis