Snijd de uien en de bleekselderij in grove stukken.
Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en de bleekselderij met de gember.
Spoel de mosselen grondig in koud water en doe ze in de wok.
Voeg de verse tijm en het laurierblaadje toe en doe er de munt, de koriander en het fijngesneden citroengras bij.
Blus de mosselen met een flinke scheut witte wijn en laat ze, vanaf dat het kookpunt is bereikt, 2-2½ minuut goed doorkoken, of tot alle schelpen open staan.
Breng op smaak met versgemalen peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gekookte rijst en een glas Elzasser Gewurztraminer.
Info:
Slechts 10 procent van de Nederlandse huishoudens koopt wel eens mosselen en doen dat voornamelijk als de 'r' in de maand is. Dit stamt nog uit de tijd dat er geen gekoeld vervoer over de weg mogelijk was. Mosselventers verkochten mosselen als het kouder was en dat was in de maanden met de 'r'. Het eten van mosselen is zeer gezond, omdat zij evenveel eiwit als biefstuk bevatten, veel minder vet zijn en daardoor slechts 25 procent van de calorische waarde hebben. Bovendien zijn mosselen veel rijker aan mineralen, kalk, fosfor en ijzer. Mosselen zijn verder rijk aan seleen en vitaminen en hebben een hoog jodiumgehalte.Per 100 g bevat een mossel onder andere 10 g eiwit, 1 g vet, 2 g koolhydraten, 250 milligr fosfor, 6 milligr ijzer, 300 milligr natrium, 2 g vitamine C en 85 g water.