Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bieslook Blini's met Zalm
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
g
poffertjesmix
▢
1
tl
bakpoeder
▢
300
ml
melk
▢
1
ei
▢
Schil van 1 schoongeboende citroen
▢
25
g
bieslook
▢
30
g
boter
▢
2
tl
fijngeraspte mierikswortel
▢
125
g
crème fraîche
▢
100
g
zalm
Instructies
Doe de poffertjesmix en bakpoeder in een kom en voeg al roerend met een garde eerst de melk en vervolgens het ei toe.
Rasp de gele schil van de citroen boven het beslag en roer het erdoor.
Snijd de bieslook fijn en roer 2/3 ervan door het beslag.
Verhit 10 g boter in een koekenpan en bak per keer 4 kleine pannenkoekjes (blini’s) in 3 minuten goudbruin en gaar.
Keer ze na 2 minuten.
Maak met de rest van de boter nog 8 blini’s en leg ze op een schaal.
Meng de mierikswortel met de crème fraîche, peper en eventueel zout.
Bestrijk de blini’s met een laagje crème fraîche.
Verdeel de zalm in 12 gelijke stukjes en leg ze op de crème fraîche.
Bestrooi met de rest van de bieslook en eventueel wat extra peper.
Voedingswaarden
Calories:
405
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Warme hapjes
/
Zalm
Land van herkomst
Wereldkeuken