Doe de muesli samen met de honing, kaneel en olie in een kom en schep om.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de muesli erover. Rooster de meusli in circa 25 minuten knapperig. Schep tussendoor 2 keer om. Laat de bakplaat op een rooster afkoelen en schep na 10 minuten de noten en cranberry’s erdoor.
Was de appels, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snij de stukken in de lengte in partjes. Verhit de boter in een ruime koekenpan en roerbak de appelpartjes met de suiker in circa 5 minuten beetgaar.
Verdeel de skyr over 4 kommen en voeg de amandelspread in een mooie swirl toe. Verdeel de appelparten erover en schep in elke kom 3 eetlepels granola.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voeg voor een extra frisse touch fijngesneden verse munt toe.
De rest van de granola kan maximaal twee weken in een afgesloten pot worden bewaard.
Een lichte witte wijn, zoals een Riesling, past goed bij dit ontbijt.