Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade van zoete uien met lever
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
middelgrote
Sweet Onion
ca. 250 g,
▢
7
eetlepels
olijfolie
▢
2
eetlepels
zonnebloempitten
Zonnatura,
▢
2
eetlepels
witte wijn azijn
▢
2
theelepels
sojasaus
Chinese Emperor,
▢
½
theelepel
vloeibare honing
▢
zout
▢
¼
theelepel
grof gemalen rode en zwarte peper
McCormick,
▢
8
plakjes
runderlever
vleeswaren,
▢
1
zakje
veldsla
75 g
Instructies
Uien pellen en in dunne ringen snijden.
In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
Uien op hoog vuur in ca. 6 minuten lichtbruin bakken.
Intussen in droge koekenpan zonnebloempitten in ca. 2 minuten lichtbruin roosteren.
In kom azijn, sojasaus, honing en rest van olie tot dressing roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Lever in breedte in 4 gelijke repen snijden.
Leverreepjes oprollen.
Veldsla over vier borden verdelen.
Uienringen in cirkel op sla leggen.
Leverrolletjes over uienringen verdelen.
Dressing nogmaals doorroeren en over salade sprenkelen.
Bestrooien met zonnebloempitten en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met wit of bruin stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Salade
/
Voorgerechten