Salade van zoete uien met lever
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 1 middelgrote Sweet Onion ca. 250 g,
- 7 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels zonnebloempitten Zonnatura,
- 2 eetlepels witte wijn azijn
- 2 theelepels sojasaus Chinese Emperor,
- ½ theelepel vloeibare honing
- zout
- ¼ theelepel grof gemalen rode en zwarte peper McCormick,
- 8 plakjes runderlever vleeswaren,
- 1 zakje veldsla 75 g
Instructies
- Uien pellen en in dunne ringen snijden.
- In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
- Uien op hoog vuur in ca. 6 minuten lichtbruin bakken.
- Intussen in droge koekenpan zonnebloempitten in ca. 2 minuten lichtbruin roosteren.
- In kom azijn, sojasaus, honing en rest van olie tot dressing roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Lever in breedte in 4 gelijke repen snijden.
- Leverreepjes oprollen.
- Veldsla over vier borden verdelen.
- Uienringen in cirkel op sla leggen.
- Leverrolletjes over uienringen verdelen.
- Dressing nogmaals doorroeren en over salade sprenkelen.
- Bestrooien met zonnebloempitten en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met wit of bruin stokbrood.