Salade van zoete uien met lever

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 middelgrote Sweet Onion ca. 250 g,
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels zonnebloempitten Zonnatura,
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • 2 theelepels sojasaus Chinese Emperor,
  • ½ theelepel vloeibare honing
  • zout
  • ¼ theelepel grof gemalen rode en zwarte peper McCormick,
  • 8 plakjes runderlever vleeswaren,
  • 1 zakje veldsla 75 g

Instructies

  • Uien pellen en in dunne ringen snijden.
  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Uien op hoog vuur in ca. 6 minuten lichtbruin bakken.
  • Intussen in droge koekenpan zonnebloempitten in ca. 2 minuten lichtbruin roosteren.
  • In kom azijn, sojasaus, honing en rest van olie tot dressing roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Lever in breedte in 4 gelijke repen snijden.
  • Leverreepjes oprollen.
  • Veldsla over vier borden verdelen.
  • Uienringen in cirkel op sla leggen.
  • Leverrolletjes over uienringen verdelen.
  • Dressing nogmaals doorroeren en over salade sprenkelen.
  • Bestrooien met zonnebloempitten en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met wit of bruin stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Salade / Voorgerechten