Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Saladetaart met Danish Blue
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
lage taartvorm doorsnede ca. 26 cm
Ingrediënten
▢
1
blikje
pizzadeeg
koelvitrine, Danerolles,
▢
150
g
peultjes
▢
zout
▢
1
stengel
bleekselderij
▢
½
doosje
kerstomaatjes
▢
1
blikje
maïskorrels
netto ca. 150 g,
▢
2
blaadjes
witte gelatine
▢
2
eetlepels
melk
▢
250
ml
zure roompeper
▢
1
zakje
hazelnoten
Baukje,
▢
150
g
Danish Blue
kaas,
▢
4
eetlepels
olie
▢
2
eetlepels
rode wijnazijn,
▢
1
theelepel
mosterd
▢
1
theelepel
suiker
▢
½
eetlepel
boter
of margarine om in te vetten
Instructies
Voorbereiden:
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Vorm invetten en bodem en wanden bekleden met pizzadeeg.
Met vork gaatjes in bodem prikken.
In midden van oven bodem in ca. 15 minuten gaar bakken.
Laten afkoelen.
Peultjes schoonmaken en wassen.
In pan met weinig water en zout peultjes ca. 3 minuten koken.
Afgieten.
Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukjes snijden.
Kerstomaatjes wassen en halveren.
Maïs afgieten.
In kom peultjes, tomaat, bleekselderij en maïs voorzichtig door elkaar scheppen.
In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
In steelpan melk aan de kook brengen.
Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in hete melk oplossen.
Iets laten afkoelen.
Zure room erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Mengsel over taartbodem uitstrijken.
Salade erop scheppen.
Taart in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven.
Hazelnoten grof hakken.
Kaas in stukjes verdelen.
In kommetje sausje kloppen van olie, azijn, mosterd, zout, peper en suiker.
Bereiden:
Sausje over salade schenken. Kaas en noten erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Salade
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch