Saladetaart met Danish Blue

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blikje pizzadeeg koelvitrine, Danerolles,
  • 150 g peultjes
  • zout
  • 1 stengel bleekselderij
  • ½ doosje kerstomaatjes
  • 1 blikje maïskorrels netto ca. 150 g,
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 2 eetlepels melk
  • 250 ml zure roompeper
  • 1 zakje hazelnoten Baukje,
  • 150 g Danish Blue kaas,
  • 4 eetlepels olie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn,
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel suiker
  • ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten

Instructies

Voorbereiden:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Vorm invetten en bodem en wanden bekleden met pizzadeeg.
  • Met vork gaatjes in bodem prikken.
  • In midden van oven bodem in ca. 15 minuten gaar bakken.
  • Laten afkoelen.
  • Peultjes schoonmaken en wassen.
  • In pan met weinig water en zout peultjes ca. 3 minuten koken.
  • Afgieten.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukjes snijden.
  • Kerstomaatjes wassen en halveren.
  • Maïs afgieten.
  • In kom peultjes, tomaat, bleekselderij en maïs voorzichtig door elkaar scheppen.
  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • In steelpan melk aan de kook brengen.
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in hete melk oplossen.
  • Iets laten afkoelen.
  • Zure room erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Mengsel over taartbodem uitstrijken.
  • Salade erop scheppen.
  • Taart in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven.
  • Hazelnoten grof hakken.
  • Kaas in stukjes verdelen.
  • In kommetje sausje kloppen van olie, azijn, mosterd, zout, peper en suiker.

Bereiden:

  • Sausje over salade schenken. Kaas en noten erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Kaas / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch