Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Sandwich met tonijnsalade
Aller Hande 1996
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
blikje
tonijn naturel
netto 185 g,
▢
4
zoetzure augurken
▢
1
eetlepel
mayonaise
▢
1
eetlepel
tomatenketchup
▢
1
eetlepel
magere kwark
▢
zout
▢
peper
versgemalen,
▢
1
rijpe
avocado
▢
citroensap
▢
4
kerstomaatjes
▢
4
sneetjes
volkorenbrood
▢
20
g
boter
of margarine
▢
½
pakje
alfalfa
á 100 g
Instructies
In zeef tonijn laten uitlekken.
2 Augurken in blokjes snijden, rest van augurken schuin in plakjes snijden.
In kom mayonaise, tomatenketchup, kwark en augurkblokjes door elkaar roeren. Tonijn in stukjes verdelen en door saus scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Avocado halveren, pit verwijderen en helften schillen.
Halve avocado in blokjes snijden en door tonijnsalade scheppen.
Andere helft in lengte in 8 plakjes snijden.
Plakjes met citroensap besprenkelen.
Tomaatjes wassen en in vieren snijden.
Sneetjes brood roosteren.
Sneetjes dun besmeren met boter en op vier bordjes leggen.
Alfalfa erover verdelen.
Salade erover verdelen.
Garneren met plakjes avocado, augurk en tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Brunch
/
Lunch
/
Vis