Sandwich met tonijnsalade

Aller Hande 1996
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn naturel netto 185 g,
  • 4 zoetzure augurken
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel magere kwark
  • zout
  • peper versgemalen,
  • 1 rijpe avocado
  • citroensap
  • 4 kerstomaatjes
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 20 g boter of margarine
  • ½ pakje alfalfa á 100 g

Instructies

  • In zeef tonijn laten uitlekken.
  • 2 Augurken in blokjes snijden, rest van augurken schuin in plakjes snijden.
  • In kom mayonaise, tomatenketchup, kwark en augurkblokjes door elkaar roeren. Tonijn in stukjes verdelen en door saus scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Avocado halveren, pit verwijderen en helften schillen.
  • Halve avocado in blokjes snijden en door tonijnsalade scheppen.
  • Andere helft in lengte in 8 plakjes snijden.
  • Plakjes met citroensap besprenkelen.
  • Tomaatjes wassen en in vieren snijden.
  • Sneetjes brood roosteren.
  • Sneetjes dun besmeren met boter en op vier bordjes leggen.
  • Alfalfa erover verdelen.
  • Salade erover verdelen.
  • Garneren met plakjes avocado, augurk en tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Lunch / Vis