Rest van sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees.
Met scherp mesje boven kom partjes tussen vliesjes lossnijden, hierbij sap opvangen.
Opgevangen sap aan rest van sinaasappel-citroensap toevoegen.
Bereiden:
In koekenpan laag vuur boter smelten.
Poedersuiker erdoor roeren.
Blijven roeren tot suiker gesmolten is, niet bruin laten worden.
Sinaasappel-citroensap erdoor roeren.
Bitterkoekjes in saus leggen en ca. 2 minuten zachtjes verwarmen. Sinaasappelpartjes en amandellikeur toevoegen en ca. 2 minuten meewarmen. Sinaasappel-bitterkoekjesmengsel overdoen in schaal.
In ondiepe steelpan sinaasappellikeur in ca. 2 minuten zachtjes verwarmen.
In elke coupe met natgemaakte ijsbolletjeslepel 1 bolletje ijs scheppen.
Aan tafel likeur met lucifer aansteken en voorzichtig brandend over sinaasappel-bitterkoekjesmengsel schenken.