Sinaasappel met bitterkoekjes

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 5 sinaasappels
  • 50 g boter of margarine
  • 50 g poedersuiker
  • 12 bitterkoekjes
  • 2 eetlepels amandellikeur
  • 3 eetlepels sinaasappellikeur
  • ½ liter vanilleroomijs

Instructies

Voorbereiden:

  • Citroen en 1 sinaasappel uitpersen.
  • Rest van sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees.
  • Met scherp mesje boven kom partjes tussen vliesjes lossnijden, hierbij sap opvangen.
  • Opgevangen sap aan rest van sinaasappel-citroensap toevoegen.

Bereiden:

  • In koekenpan laag vuur boter smelten.
  • Poedersuiker erdoor roeren.
  • Blijven roeren tot suiker gesmolten is, niet bruin laten worden.
  • Sinaasappel-citroensap erdoor roeren.
  • Bitterkoekjes in saus leggen en ca. 2 minuten zachtjes verwarmen. Sinaasappelpartjes en amandellikeur toevoegen en ca. 2 minuten meewarmen. Sinaasappel-bitterkoekjesmengsel overdoen in schaal.
  • In ondiepe steelpan sinaasappellikeur in ca. 2 minuten zachtjes verwarmen.
  • In elke coupe met natgemaakte ijsbolletjeslepel 1 bolletje ijs scheppen.
  • Aan tafel likeur met lucifer aansteken en voorzichtig brandend over sinaasappel-bitterkoekjesmengsel schenken.
  • Laten uitbranden.
  • Mengsel naast bolletjes ijs scheppen.
  • Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert
Extra aanwijzing Snel te maken