Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hutspot uit Leiden
AllerHande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
aardappels
kruimige
▢
zout
▢
1
kg
hutspotgroenten
panklare / pak á 500 g,
▢
250
g
spekblokjes
▢
1
pot
witte bonen
720 g,
▢
versgemalen zwarte peper
Instructies
Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden.
In pan met weinig water en zout aardappels en hutspotgroenten ca. 15 minuten zachtjes koken, af en toe omscheppen.
In andere pan spekblokjes in ca. 4 minuten zachtjes uitbakken.
Aardappels en hutspotgroenten afgieten.
Witte bonen met vocht en spek met vet erdoor scheppen.
Hutspot al omscheppend nog ca. 5 minuten zachtjes doorwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland