Hutspot uit Leiden

AllerHande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g aardappels kruimige
  • zout
  • 1 kg hutspotgroenten panklare / pak á 500 g,
  • 250 g spekblokjes
  • 1 pot witte bonen 720 g,
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden.
  • In pan met weinig water en zout aardappels en hutspotgroenten ca. 15 minuten zachtjes koken, af en toe omscheppen.
  • In andere pan spekblokjes in ca. 4 minuten zachtjes uitbakken.
  • Aardappels en hutspotgroenten afgieten.
  • Witte bonen met vocht en spek met vet erdoor scheppen.
  • Hutspot al omscheppend nog ca. 5 minuten zachtjes doorwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland