Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade met geroosterde uien en blauwe kaas
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal, ca. 30 x 40 cm
Oven
Ingrediënten
▢
6
uien
▢
4
eetlepels
rode-wijnazijn
▢
5
eetlepels
olijfolie
▢
8
takjes
tijm
▢
1
zakje
veldsla
75 g
▢
150
g
blauwe kaas
bijv. Danish Blue
Instructies
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Uien pellen en elk in vier partjes snijden.
Uienpartjes in ovenschaal (of op bakplaat) leggen en besprenkelen met azijn en olie.
Blaadjes van takjes tijm ritsen en over uien strooien.
In midden van oven uien in 35 à 40 minuten roosteren tot ze zacht zijn, af en toe keren. Veldsla over vier borden verdelen.
Geroosterde uien erop leggen.
Bakvet erover sprenkelen.
Blauwe kaas erboven verbrokkelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch