Salade met geroosterde uien en blauwe kaas

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 uien
  • 4 eetlepels rode-wijnazijn
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 8 takjes tijm
  • 1 zakje veldsla 75 g
  • 150 g blauwe kaas bijv. Danish Blue

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Uien pellen en elk in vier partjes snijden.
  • Uienpartjes in ovenschaal (of op bakplaat) leggen en besprenkelen met azijn en olie.
  • Blaadjes van takjes tijm ritsen en over uien strooien.
  • In midden van oven uien in 35 à 40 minuten roosteren tot ze zacht zijn, af en toe keren. Veldsla over vier borden verdelen.
  • Geroosterde uien erop leggen.
  • Bakvet erover sprenkelen.
  • Blauwe kaas erboven verbrokkelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch