Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade met makreelrillette
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
sjalotjes
▢
2
eetlepels
boter
of margarine
▢
2
dl
witte wijn
▢
125
ml
crème fraîche
▢
1
theelepel
geraspte mierikswortel
potje
▢
1
gerookte
makreel
ca. 250 g
▢
zout
▢
200
gr
slamelange
▢
1
dl
pomodoridressing
flesje
▢
peper
Instructies
Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
In (saus)pan boter verwarmen en sjalotjes ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
Witte wijn toevoegen en op hoog vuur inkoken tot 1 à 2 eetlepels over zijn.
Van vuur af crème fraîche en mierikswortel erdoor roeren.
Intussen makreel schoonmaken, vel en graatjes verwijderen.
In kom makreel met vork fijnprakken.
Crème-fraîchemengsel erdoor spatelen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Sla over de borden verdelen.
Dressing erover sprenkelen.
Met 2 eetlepels ovale bolletjes van makreel vormen en op sla leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met volkoren stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Lunch
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk