Salade met makreelrillette
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 2 sjalotjes
- 2 eetlepels boter of margarine
- 2 dl witte wijn
- 125 ml crème fraîche
- 1 theelepel geraspte mierikswortel potje
- 1 gerookte makreel ca. 250 g
- zout
- 200 gr slamelange
- 1 dl pomodoridressing flesje
- peper
Instructies
- Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
- In (saus)pan boter verwarmen en sjalotjes ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
- Witte wijn toevoegen en op hoog vuur inkoken tot 1 à 2 eetlepels over zijn.
- Van vuur af crème fraîche en mierikswortel erdoor roeren.
- Intussen makreel schoonmaken, vel en graatjes verwijderen.
- In kom makreel met vork fijnprakken.
- Crème-fraîchemengsel erdoor spatelen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Sla over de borden verdelen.
- Dressing erover sprenkelen.
- Met 2 eetlepels ovale bolletjes van makreel vormen en op sla leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met volkoren stokbrood.