Salade met makreelrillette

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 2 dl witte wijn
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel potje
  • 1 gerookte makreel ca. 250 g
  • zout
  • 200 gr slamelange
  • 1 dl pomodoridressing flesje
  • peper

Instructies

  • Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
  • In (saus)pan boter verwarmen en sjalotjes ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
  • Witte wijn toevoegen en op hoog vuur inkoken tot 1 à 2 eetlepels over zijn.
  • Van vuur af crème fraîche en mierikswortel erdoor roeren.
  • Intussen makreel schoonmaken, vel en graatjes verwijderen.
  • In kom makreel met vork fijnprakken.
  • Crème-fraîchemengsel erdoor spatelen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Sla over de borden verdelen.
  • Dressing erover sprenkelen.
  • Met 2 eetlepels ovale bolletjes van makreel vormen en op sla leggen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met volkoren stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch / Vis
Land van herkomst Frankrijk