Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tuinerwten Timbaaltje met balsamicosiroop
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
timbaaltjes
, of hoge koffiekopjes, inhoud 1 dl
Ingrediënten
▢
1
theelepel
kruidenbouillonpoeder
▢
225
g
tuinerwten
diepvries
▢
3
blaadjes
gelatine
▢
15
g
munt
verse
▢
125
gr
ricotta
▢
2
eetlepels
mayonaise
▢
versgemalen witte peper
▢
1,5
dl
balsamicoazijn
▢
1
theelepel
poedersuiker
▢
olie
om in te vetten
Instructies
In pan 1 dl water met bouillonpoeder en erwten aan de kook brengen. Erwten in ca. 5 minuten gaar koken.
Intussen in kom met koud water gelatine 5 minuten weken.
Muntblaadjes van takjes plukken.
Gelatine afgieten, uitknijpen en in 3 eetlepels kookvocht van erwten oplossen.
In keukenmachine erwten met rest van kookvocht, ricotta, mayonaise en helft van munt glad pureren.
Opgelost gelatinemengsel erdoor roeren.
Puree op smaak brengen met zout en peper.
Timbaaltjes invetten en erwtenpuree erin scheppen.
Timbaaltjes in koelkast in ca. 1 1/2 uur laten opstijven.
Dan bovenkant met plasticfolie afdekken.
In pan azijn en poedersuiker aan de kook brengen en op laag vuur tot helft inkoken.
Laten afkoelen en afgedekt op koele plaats bewaren.
Timbaaltjes even in bak met heet water houden (zo lossen ze makkelijker op) en op vier borden keren.
Garneren met balsamicosiroop en rest van munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Voorgerechten