Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biefstuk met ajuinsaus van Allerhande
Allerhande 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
4
biefstukken
(kogel)
▢
50
g
boter
▢
2
kleine
uien
in dunne ringen
▢
1
eetlepel
bloem
▢
1
theelepel
poedersuiker
▢
1
theelepel
gedroogde tijm
▢
150
ml
witte wijn
▢
2
theelepels
bouillonpoeder
Instructies
Biefstuk ca. 15 min. op kamertemperatuur laten komen.
In steelpan 1 el boter verhitten en uiringen in 10 min. op laag vuur lichtbruin bakken.
Uiringen met bloem, poedersuiker en tijm bestrooien en nog 1 min. zachtjes bakken.
Wijn en bouillonpoeder toevoegen en uiensaus al roerend laten binden.
Op smaak brengen met zout en peper. Indien nodig saus verdunnen met wat warm water. Intussen biefstuk droogdeppen en met peper bestrooien.
In koekenpan rest van boter verhitten en biefstuk op hoog vuur in 2-3 min. per zijde rondom bruin en van binnen rosé bakken.
Biefstukken uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt even laten rusten.
Biefstukken op vier borden leggen en ajuinsaus erover scheppen of apart erbij serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met aardappelkroketjes en haricots verts met uitgebakken spekjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees