Biefstuk met Romige Uien-Wijnsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 biefstukken kogelbiefstuk
  • 50 g boter
  • 2 kleine uien in dunne ringen gesneden
  • 1 el bloem of maïzena voor glutenvrij
  • 1 tl poedersuiker
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 150 ml witte wijn
  • 2 tl bouillonpoeder
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Haal de biefstukken minimaal 15 minuten voor het bereiden uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
  • Verhit in een steelpan 1 el boter en bak de uienringen op laag vuur in ongeveer 10 minuten lichtbruin.
  • Bestrooi de uien met bloem, poedersuiker en gedroogde tijm, en bak nog 1 minuut zachtjes mee.
  • Voeg de witte wijn en bouillonpoeder toe, roer goed door en laat de saus al roerend binden.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdun de saus eventueel met wat warm water als deze te dik is.
  • Dep intussen de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper.
  • Verhit de resterende boter in een koekenpan op hoog vuur.
  • Bak de biefstukken aan elke zijde 2-3 minuten voor een rosé bakwijze (afhankelijk van de dikte).
  • Haal de biefstukken uit de pan en laat ze ingepakt in aluminiumfolie enkele minuten rusten.
  • Serveer de biefstukken op borden en schep de romige uien-wijnsaus eroverheen of serveer deze apart.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de biefstuk met aardappelkroketjes en haricots verts met uitgebakken spekjes voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Deze biefstuk met romige uien-wijnsaus past uitstekend bij een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerecht / Rundvlees
Land van herkomst Europa