Haal de biefstukken minimaal 15 minuten voor het bereiden uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
Verhit in een steelpan 1 el boter en bak de uienringen op laag vuur in ongeveer 10 minuten lichtbruin.
Bestrooi de uien met bloem, poedersuiker en gedroogde tijm, en bak nog 1 minuut zachtjes mee.
Voeg de witte wijn en bouillonpoeder toe, roer goed door en laat de saus al roerend binden.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdun de saus eventueel met wat warm water als deze te dik is.
Dep intussen de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper.
Verhit de resterende boter in een koekenpan op hoog vuur.
Bak de biefstukken aan elke zijde 2-3 minuten voor een rosé bakwijze (afhankelijk van de dikte).
Haal de biefstukken uit de pan en laat ze ingepakt in aluminiumfolie enkele minuten rusten.
Serveer de biefstukken op borden en schep de romige uien-wijnsaus eroverheen of serveer deze apart.