Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Entrecote met abrikozen koffiesaus
Allerhande 2003
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
grillpan
Ingrediënten
▢
2
entrecotes
▢
3
tomaten
▢
2
rode uien
▢
3
teentjes
knoflook
▢
100
g
gewelde abrikozen
▢
2
theelepels
chilipoeder
▢
2
theelepels
ketoembar
gemalen koriander
▢
1
theelepel
djinten
gemalen komijn
▢
1
theelepel
zwarte peper
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
2½
dl
versgezette sterke koffie
Instructies
Entrecote op kamertemperatuur laten komen.
Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
Uien pellen en in ringen snijden.
Knoflook pellen en in plakjes snijden.
Abrikozen in vieren knippen.
In kom chilipoeder, koriander, komijn en peper mengen.
In wok 3 eetlepels olie verhitten.
Knoflook, ui en abrikozen erdoor scheppen en 3-4 minuten zachtjes roerbakken.
Tomaatblokjes en tomatenpuree ca. 2 minuten meebakken.
Driekwart van kruidenmengsel erover strooien en koffie erbij schenken. Ca. 10 minuten zacht laten sudderen tot lichtgebonden saus ontstaat.
Op smaak brengen met zout.
Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
Rest van kruiden door rest van olie roeren en hiermee vlees bestrijken.
Entrecotes op hoog vuur in ca. 6 minuten roosteren.
Bestrooien met zout.
Entrecotes op borden leggen.
Saus erover scheppen, rest apart erbij geven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met couscous en sperziebonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees