Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde perziken met noten
Allerhande 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaa
l lage (20 x 25 cm)
grill
Ingrediënten
▢
6
rijpe
perziken
▢
25
g
walnoten
▢
37
gr
hazelnoten
▢
½
eetlepel
tijm
verse (blaadjes)
▢
½
citroen
geraspt en geperst
▢
2
eetlepels
walnotenolie
▢
grofgemalen zwarte peper
Instructies
Grill voorverwarmen.
Perziken halveren, pit verwijderen en elke perzik in 8 partjes snijden.
Noten grof hakken.
In ovenschaal perziken met noten, tijm en citroenrasp door elkaar scheppen.
Citroensap en olie erover sprenkelen.
Zout en royaal peper erboven malen.
Schaal 15 cm onder grill schuiven en perziken in 10-15 min. lichtbruin en gaar roosteren.
Af en toe omscheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vervang voor een wat pittigere variatie de walnotenolie door olijfolie extra vierge met
knoflookaroma en chilipeper.
Heerlijk bij
kip
of
lamsvlees
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Noten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch