Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groene aspergesoep met kipcrostini
Allerhande 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
grill
Ingrediënten
▢
7
dl
kippenbouillon
van tablet
▢
1
maïskipfilet
▢
500
gr
groene asperges
▢
5
eetlepels
olijfolie
▢
1
sjalot
gesnipperd
▢
1
theelepel
scherpe mosterd
▢
1
pistolet
in 4 plakken
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
1
dl
slagroom
Instructies
Grill voorverwarmen op 175 °C.
Bouillon tegen de kook aanhouden en hierin kipfilet in ca. 10 minuten gaar pocheren.
Uit pan nemen en laten afkoelen.
Asperges schoonmaken en in 3 stukken snijden.
In pan 1 eetlepel olie verhitten en sjalot 2 minuten fruiten.
Bouillon, mosterd en asperges toevoegen.
Afgedekt ca. 15 minuten zachtjes laten koken.
Na 10 minuten aspergekopjes uit soep nemen.
Rest van olie en knoflook mengen en sneetjes pistolet hiermee bestrijken.
Brood onder grill in ca. 3-4 minuten krokant en goudbruin roosteren.
Van kipfilet schuin 4 plakken snijden.
Crostini's beleggen met kipfilet en aspergekopje.
Aspergesoep met staafmixer pureren.
Slagroom erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
Soep over kommen verdelen.
Crostini in soep leggen of erbij serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gebruik eventueel groene asperges uit de diepvries.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten