Breng de bouillon tegen de kook aan en pocheer de kipfilet in ongeveer 10 minuten gaar.
Haal de kipfilet uit de pan en laat afkoelen.
Maak de asperges schoon en snijd ze in drie stukken.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde sjalot 2 minuten.
Voeg de bouillon, mosterd en asperges toe.
Laat het geheel afgedekt ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Haal na 10 minuten de aspergekopjes uit de soep en zet apart.
Meng de rest van de olijfolie met de geperste knoflook.
Bestrijk de sneetjes pistolet hiermee en rooster het brood onder de grill in ongeveer 3-4 minuten krokant en goudbruin.
Snijd de kipfilet schuin in 4 plakken.
Beleg de crostini's met kipfilet en een aspergekopje.
Pureer de aspergesoep met een staafmixer.
Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over kommen en leg de crostini in de soep of serveer ze erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze groene aspergesoep met een frisse Sauvignon Blanc. De levendige zuren en groene aroma’s van de Sauvignon Blanc complementeren de delicate smaken van de asperges en kip, en voegen een verfrissende toets toe aan het gerecht.