Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hollandse garnalensoep met sherry
Allerhande 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
2
grote
kruimige aardappels
▢
1
eetlepel
boter
▢
1
blikje
tomatenpuree
70 g
▢
2
visbouillontabletten
▢
4
eetlepels
droge sherry
▢
2
bakjes
Hollandse garnalen
a 100 g
▢
1
bekertje
crème fraîche
125 ml
▢
½
doosje
tuinkers
Instructies
Ui pellen en snipperen.
Aardappels schillen en in blokjes van ca. 1 cm snijden.
In pan boter verhitten en hierin ui en aardappelblokjes ca. 1 minuut zachtjes bakken. Tomatenpuree erdoor mengen.
Bouillontabletten erboven verkruimelen en 8 dl kokend water toevoegen.
Soep 8-10 minuten zachtjes laten koken tot aardappel gaar is.
Pan van vuur nemen en sherry, helft van garnalen en crème fraîche door soep roeren.
Soep pureren.
Pan weer op vuur zetten en soep nog even door en door verwarmen.
Soep in vier diepe borden scheppen en rest van garnalen erover verdelen.
Garneren met tuinkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met knapperig stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Nederland