Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Hollandse Garnalensoep met Sherry
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
2
grote
kruimige aardappels
▢
1
eetlepel
boter
▢
1
blikje
tomatenpuree
70 g
▢
2
visbouillontabletten
▢
4
eetlepels
droge sherry
▢
200
g
Hollandse garnalen
▢
125
ml
crème fraîche
▢
½
doosje
tuinkers
Instructies
Pel en snipper de ui.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm.
Verhit de boter in een pan en bak hierin de ui en aardappelblokjes zachtjes aan, ongeveer 1 minuut.
Meng de tomatenpuree erdoor.
Verkruimel de visbouillontabletten boven de pan en voeg 8 dl kokend water toe.
Laat de soep 8-10 minuten zachtjes koken, tot de aardappel gaar is.
Haal de pan van het vuur en roer de sherry, de helft van de garnalen en de crème fraîche door de soep.
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
Zet de pan weer op het vuur en verwarm de soep nog even door.
Verdeel de soep over vier diepe borden en garneer met de overgebleven garnalen en tuinkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij de romige textuur en de zilte smaak van de garnalen.
Voedingswaarden
Calories:
340
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
21
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij