Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sinaasappel-Honing Griesmeelcakejes met Warme Sinaasappelsiroop
Porties:
12
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ovenschaal (20 x 20 cm)
Ingrediënten
▢
100
g
griesmeel
▢
50
g
bloem
▢
½
zakje
bakpoeder
▢
Snufje
zout
▢
2
eieren
gesplitst
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
100
g
honing
▢
1
sinaasappel
▢
1
kaneelstokje
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Vet de ovenschaal (20 x 20 cm) in met wat olie of boter.
Meng het griesmeel, bloem, bakpoeder en een snufje zout in een kom.
Klop de eierdooiers los met de olijfolie en 4 eetlepels honing (houd de resterende honing apart voor de siroop).
Voeg het eiermengsel toe aan het griesmeelmengsel en meng goed.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het griesmeelbeslag.
Giet het beslag in de ingevette ovenschaal en bak de cakejes in het midden van de oven gedurende ongeveer 25 minuten, tot ze gaar en lichtbruin zijn.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil fijn.
Pers de sinaasappel uit.
Doe het sinaasappelsap, sinaasappelrasp, het kaneelstokje en de resterende honing in een steelpan.
Kook dit in tot een siroopdikte.
Haal de cakejes uit de oven en laat ze iets afkoelen.
Neem ze voorzichtig uit de vorm en leg ze op een serveerschaal.
Schenk de warme sinaasappelsiroop over de cakejes.
Serveer de cakejes warm of koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Sauternes past goed bij de honingzoete smaak en de citrusaccenten van dit dessert.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
27
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij
/
Vegetarisch