Griesmeel met bloem, bakpoeder en mespunt zout mengen.
Eieren splitsen.
Eierdooiers loskloppen met olie en honing (4 eetlepels apart houden voor siroop).
Eimengsel door griesmeelmengsel scheppen.
In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen en luchtig door griesmeelbeslag spatelen.
Beslag in ingevette bakvorm schenken.
Cake in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken.
Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen.
Sinaasappel uitpersen.
In steelpan sinaasappelsap met rasp, kaneelstokje en achtergehouden honing tot siroopdikte inkoken.
Cake uit vorm nemen, op schaal leggen en warme siroop erover schenken.
Warm of koud serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer de cakejes met 2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel.
Serveer ze koel als nagerecht met 150 gram dikke Griekse yoghurt waar 1 eetlepel honing doorheen geroerd is.