Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indiase kokos kippensoep van Allerhande
Allerhande 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
olie
▢
300
g
kipfilet
in reepjes
▢
2
appels
in stukjes
▢
3
gele paprika's
in stukjes
▢
1
cm
verse gemberwortel
fijngesneden
▢
1
zakje
korma curry pasta koriander & kokos
▢
1
liter
kippenbouillon
van tablet
▢
200
ml
kokosmelk
▢
150
g
basmatirijst
▢
15
g
koriander
verse fijngeknipt
Instructies
In braadpan of soeppan met dikke bodem 2 el olie verhitten.
Kipreepjes in 4 min. bruinbakken.
Kip uit pan nemen.
Appel, paprika en gember in rest van olie 5 min. al omscheppend bakken.
Kip en currypasta erdoor roeren.
Bouillon en kokosmelk in soeppan schenken en aan de kook brengen.
Rijst door soep roeren en geheel 15 min. zachtjes laten doorkoken.
Soep op smaak brengen met zout en peper.
Soep over vier diepe borden verdelen en bestrooien met koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met Indiaas naanbrood.
De soep kan ook bereid worden met 2-3 eetlepels tikka massala currypasta uit pot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Soep