Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indiase Kokos Kippensoep met Korma Kerriesmaak
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Braadpan of soeppan met dikke bodem
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
olie
▢
300
g
kipfilet in reepjes
▢
2
appels in stukjes
▢
3
gele paprika's in stukjes
▢
1
cm
verse gemberwortel
fijngesneden
▢
1
zakje
korma curry pasta
koriander & kokos
▢
1
liter
kippenbouillon van tablet
▢
200
ml
kokosmelk
▢
150
g
basmatirijst
▢
15
g
verse koriander
fijngeknipt
Instructies
Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan of soeppan met dikke bodem.
Bak de kipreepjes in ongeveer 4 minuten bruin.
Haal de kip uit de pan en zet apart.
Voeg de appel, paprika en gember toe aan de pan en bak dit 5 minuten al omscheppend in de resterende olie.
Roer de kip en de currypasta erdoor.
Voeg de kippenbouillon en kokosmelk toe aan de soeppan en breng het geheel aan de kook.
Roer de basmatirijst door de soep en laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over vier diepe borden en bestrooi met verse koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met Indiaas naanbrood. De soep kan ook bereid worden met 2-3 eetlepels tikka masala currypasta uit pot.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
11
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Soep
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Tarwevrij