Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zwitserse kaassoep
Allerhande 2003
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
gesnipperd
▢
50
g
boter
▢
50
g
bloem
▢
1
theelepel
gedroogde dragon
▢
5
dl
melk
▢
3
kruidenbouillontabletten
▢
2
dl
droge witte wijn
▢
250
g
geraspte emmentaler
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
125
ml
slagroom
▢
75
g
rucolasla
grofgehakt
Instructies
In soeppan boter verhitten, ui 1 minuut zachtjes fruiten.
Bloem en dragon toevoegen en 1 minuut meebakken (bloem mag niet donker kleuren).
Scheutje voor scheutje melk toevoegen en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Kruidenbouillontabletten erboven verkruimelen.
Wijn en 1 1/2 liter kokend water toevoegen en soep aan de kook brengen.
Kaas in gedeelten door soep mengen en al roerend laten smelten.
Blijven roeren tot gladde, lichtgebonden soep ontstaat.
Op smaak brengen met peper.
Eventueel citroensap toevoegen als soep niet homogeen bindt.
Slagroom halfstijf kloppen.
Soep overdoen in terrine en op rechaud warmhouden.
Slagroom en rucola in kommetjes op buffet zetten, voor garnering.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Zwitserland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch