Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 C.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Maak de marinademix (uit het pakje) volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maal de visfilet en de garnalen in een keukenmachine of met de staafmixer fijn.
Snijd de helft van de basilicum fijn.
Meng het visgehakt goed met de fijngesneden basilicum,
2 tl sambal en de marinademix.
Vorm er met natte handen platte koekjes van.
Laat de viskoekjes op een rooster op de barbecue of in de oven aan beide kanten in ca. 5 minuten gaar worden.
Verhit een wok, voeg 1 el olie toe en roerbak de wokgroenten 8 minuten.
Schep 1 theelepel sambal en de kruidenmix (uit het pakje) erdoor en wok 3 minuten mee.
Schep de rijst erdoor en warm goed door.
Schep de rest van de blaadjes basilicum door de nasi.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verdeel de nasi en de viskoekjes over 4 kommen of borden en geef de warme satésaus er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Geef er de nieuwe Conimex Smaakmaker Kroepoek Sweet Chili bij voor een lekker knappertje. Variatietip: De viskoekjes zijn ook lekker als je ze maakt van alleen vis of alleen garnalen.-------------------------------------------------------------------------