Thaise basilicumnasi met barbecue viskoekjes en satésaus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 1 pakje Conimex Mix voor Thaise Nasi
  • 300 g visfilet
  • 150 g gepelde garnalen
  • 15 g verse basilicum
  • Conimex Sambal Manis
  • Conimex Wok Olie
  • 600 g Thaise wokgroenten
  • ½ pot Conimex Satésaus Pikant

Instructies

  • Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 C.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Maak de marinademix (uit het pakje) volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Maal de visfilet en de garnalen in een keukenmachine of met de staafmixer fijn.
  • Snijd de helft van de basilicum fijn.
  • Meng het visgehakt goed met de fijngesneden basilicum,
  • 2 tl sambal en de marinademix.
  • Vorm er met natte handen platte koekjes van.
  • Laat de viskoekjes op een rooster op de barbecue of in de oven aan beide kanten in ca. 5 minuten gaar worden.
  • Verhit een wok, voeg 1 el olie toe en roerbak de wokgroenten 8 minuten.
  • Schep 1 theelepel sambal en de kruidenmix (uit het pakje) erdoor en wok 3 minuten mee.
  • Schep de rijst erdoor en warm goed door.
  • Schep de rest van de blaadjes basilicum door de nasi.
  • Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verdeel de nasi en de viskoekjes over 4 kommen of borden en geef de warme satésaus er apart bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip: Geef er de nieuwe Conimex Smaakmaker Kroepoek Sweet Chili bij voor een lekker knappertje.
Variatietip: De viskoekjes zijn ook lekker als je ze maakt van alleen vis of alleen garnalen.
-------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vis
Extra aanwijzing Snel te maken