Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broodje geitenbrie en peer
Allerhande 2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ciabatta con noci
notenbrood
▢
50
g
zachte roomboter
▢
150
g
geitenbrie
of zachte geitenkaas
▢
4
kleine
handperen
▢
versgemalen peper
Instructies
Verwarm de ovengrill voor.
Snijd de ciabatta horizontaal doormidden en vervolgens in vier (schuine) stukken.
Besmeer ze dun met roomboter.
Snijd de brie in dunne plakken.
Schil of was de peren.
Houd ze bij het steeltje vast en snijd er zo aan beide kanten, langs het klokhuis, plakken van.
Smelt de rest van de roomboter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en laat de plakken peer aan beide kanten lichtbruin kleuren.
Leg de broodhelften met de opengesneden kant naar boven onder de grill en rooster het brood in 3-4 minuten goudbruin.
Neem het rooster of bakblik uit de oven en leg de broodhelften erop, weer met de opengesneden kant naar boven.
Beleg twee van de vier broodhelften met peer en brie en bestrooi ze met de peper.
Schuif het brood 3-4 minuten terug onder de grill, tot de snijvlakken goudbruin zijn en de brie is gesmolten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Fruit
/
Kaas
/
Lunch
Land van herkomst
Frankrijk
Extra aanwijzing
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch