Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bruinebonensoep met bakbacon en kruidnagel
Allerhande 2005
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
uien
fijngesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
1
theelepel
gemalen kruidnagel
▢
1
blik
Hollandse bruine bonen
850 g, uitgelekt
▢
125
ml
crème fraîche
▢
1
liter
vleesbouillon
van tablet
▢
1
groene paprika
in reepjes
▢
1
eetlepel
peterselie
gedroogde
▢
150
g
bakbacon
dik, in reepjes
Instructies
In ruime soeppan ui en knoflook in olie op laag vuur goudbruin fruiten.
Tomatenpuree en kruidnagel toevoegen en enkele seconden meebakken.
Bonen (2 eetlepels bonen bewaren) en crème fraîche door uimengsel roeren.
Bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen.
Bonensoep afgedekt 15 minuten zachtjes laten koken, af en toe roeren.
Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren.
Rest van bonen en paprika door gepureerde soep scheppen.
Soep eventueel met water verdunnen en door en door verwarmen.
Op smaak brengen met peterselie, zout en peper.
Intussen in droge koekenpan bacon op laag vuur krokant bakken.
Soep over vier kommen verdelen en met baconreepjes bestrooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met geroosterd volkorenbrood, dun besmeerd met Marmite.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
Land van herkomst
Nederland
Extra aanwijzing
Snel te maken