Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepocheerde Rog met Beurre Noisette Saus
Een heerlijk rog met botersaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de court-bouillon:
▢
250
ml
droge witte wijn
▢
1
ui
in ringen gesneden
▢
1
wortel
in plakjes
▢
1
laurierblad
▢
4
zwarte peperkorrels
▢
5
dl
water
Voor de rog:
▢
4
rogvleugels van elk 250 g
ontveld
Voor de botersaus:
▢
100
g
ongezouten boter
▢
1
eetlepel
gehakte peterselie
▢
1
eetlepel
kappertjes
afgespoeld, gedroogd en gehakt
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Maak de court-bouillon door de wijn, ui, wortel, laurierblad, peperkorrels en 5 dl water in een diepe pan te combineren.
Breng aan de kook en laat het twintig minuten zachtjes sudderen.
Zeef de courtbouillon en giet terug in de schone pan.
Voeg de rogvleugels toe aan de court-bouillon en pocheer ze tien minuten, of totdat de vis makkelijk uiteenvalt als je erin prikt.
Haal de vis uit de pan, laat uitlekken, dek af en houd warm.
Verhit de boter in een koekenpan en laat deze twee minuten op matig vuur bruin worden (beurre noisette).
Haal de pan van het vuur en roer de peterselie, kappertjes, zout en peper erdoor.
Leg de gepocheerde rog op de borden en giet de beurre noisette saus erover.
Dien onmiddellijk op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze moderne versie van gepocheerde rog met beurre noisette saus, een heerlijk gerecht met een Franse flair!
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
35
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Frankrijk