Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Whisky Gemarineerde Tijgergarnalen Cocktail
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
500
g
tijgergarnalen
rauw en gepeld (diepvries)
▢
2
stengels
bleekselderij
zeer fijn gesneden
▢
75
g
veldsla
▢
30
g
rucola
▢
7
eetlepels
olijfolie
▢
4
eetlepels
whisky
▢
1
theelepel
mosterd
▢
1
theelepel
gedroogde dragon
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Ontdooi de tijgergarnalen volgens de gebruiksaanwijzing.
Leg de bleekselderij in een kom en giet er kokend water overheen.
Laat het na 1 minuut uitlekken in een vergiet.
Verwijder eventuele worteltjes van de veldsla en scheur de rucola grof.
Meng de bleekselderij met de veldsla en rucola.
Klop de dressing van 5 eetlepels olie, 2 eetlepels whisky, mosterd, dragon, zout en peper naar smaak.
Dep de ontdooide garnalen goed droog.
Bak de garnalen in een koekenpan met de rest van de olie op matig vuur gaar, af en toe omscheppen.
Druppel de rest van de whisky over de garnalen en laat op hoog vuur verdampen.
Klop de whiskydressing op en schep het door de sla.
Verdeel de sla over vier grote wijnglazen.
Leg de garnalen erop.
Garneer eventueel met bleekselderijgroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Internationaal