Boen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers het sap uit.
Meng de garnalen in een kommetje met dille, bieslook, citroensap en peper naar smaak.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel.
Snijd de komkommer vervolgens in kleine blokjes.
Meng in een ander kommetje de mayonaise met de yoghurt en de helft van de citroenrasp.
Bewaar de garnalenmengsel, komkommer en citroenmayonaise tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Rooster de sneetjes brood goudbruin in een broodrooster en snijd ze schuin doormidden.
Verdeel de bladen ijsbergsla over vier borden.
Meng de komkommer door het garnalenmengsel en schep het mengsel in de slabladeren.
Schep de citroenmayonaise naast de garnalen in de slabladen en strooi de rest van de citroenrasp eroverheen.
Serveer met geroosterde toast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze frisse garnalensalade met citroenmayonaise past goed bij een droge, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Chablis uit Frankrijk.