Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde kalkoenfilet met sinaasappelmarinade
Allerhande 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
18
lapjes
kalkoenfilet à la minute
ca. 3 schaaltjes
▢
200
ml
sinaasappelsap
versgeperst
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
1
eetlepel
kruidenazijn
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
theelepels
grove mosterd
▢
15
g
rozemarijn
verse
▢
versgemalen zwarte peper
Instructies
Kalkoenfiletlapjes naast elkaar in lage schaal leggen.
In kom sinaasappelsap mengen met knoflook, azijn, olie en mosterd.
Sinaasappelmarinade over kalkoen schenken.
Takjes rozemarijn in 2-3 stukken knippen en tussen vlees steken.
Vlees afgedekt in koelkast minimaal 2 uur marineren; lapjes af en toe keren.
Vlees op kamertemperatuur laten komen.
Lapjes uit marinade nemen en droogdeppen.
Kalkoenfiletlapjes op barbecue afhankelijk van hun dikte in 1-2 minuten per kant bruin en gaar grillen (of in 2-3 porties in grillpan bereiden).
Met zout en peper bestrooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eventueel kan het gegrilde kalkoenvlees ook koud worden gegeten. Eet het bijvoorbeeld met
mosterdmayonaise.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalkoen