Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Kalkoenfilet met Sinaasappelmarinade en Rozemarijn
Porties:
4
personen
inclusief marineren
2
uur
uur
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
lage schaal
kom
Barbecue of grillpan
Ingrediënten
▢
18
lapjes kalkoenfilet à la minute
ca. 3 schaaltjes
▢
200
ml
versgeperst sinaasappelsap
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
1
eetlepel
kruidenazijn
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
theelepels
grove mosterd
▢
15
g
verse rozemarijn
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
Zout naar smaak
Instructies
Leg de kalkoenfiletlapjes naast elkaar in een lage schaal.
Meng in een kom het sinaasappelsap met de geperste knoflook, kruidenazijn, olijfolie en grove mosterd.
Schenk de sinaasappelmarinade over de kalkoenfilet.
Knip de takjes rozemarijn in 2-3 stukken en steek ze tussen het vlees.
Dek de schaal af en laat het vlees minimaal 2 uur marineren in de koelkast, waarbij je de lapjes af en toe keert.
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Dep de lapjes droog met keukenpapier.
Grill de kalkoenfiletlapjes op de barbecue (afhankelijk van hun dikte) in 1-2 minuten per kant bruin en gaar (of in 2-3 porties in een grillpan).
Bestrooi met zout en peper naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier vormt een mooie aanvulling op de sinaasappelmarinade en de gegrilde kalkoen.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalkoen
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij