Prik de aubergines hier en daar in met een vork en rooster ze in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten, tot het vruchtvlees zacht is.
Halveer de aubergines en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit.
Meng in een keukenmachine of met een staafmixer het vruchtvlees van de aubergines met 2 eetlepels citroensap, knoflook en 5 eetlepels olijfolie tot een gladde puree.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snijd de olijven in vieren.
Snijd de visfilets in 4 of 8 gelijke stukken en wrijf ze in met zout, peper en tijm.
Druppel de rest van het citroensap en de olie erover.
Verhit een grillpan en rooster de vis in 8-10 minuten lichtbruin en net gaar.
Keer halverwege voorzichtig om.
Schep de auberginepuree in het midden van vier borden.
Leg de gegrilde vis erop en bestrooi met tomaat, olijven en fijngehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht, dankzij de romige auberginepuree en de milde smaak van de vis.