Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterd brood met paddenstoelen
AllerHande 2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
boterhammen
dikke zelfgesneden bijv. Bourgondisch pompoen of donker meergranen)
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
grof zeezout
▢
1
friszure appel
Granny Smith of goudreinet
▢
250
g
paddestoelenmelange
in grove repen
▢
1
teentje
knoflook
fijngesneden
▢
1
eetlepel
Japanse sojasaus
▢
2
eetlepels
verse peterselie
fijngesneden
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bedruppel het brood met olijfolie en strooi er grof zeezout over.
Bak het brood op een rooster in 10 minuten bruin en krokant.
Laat even afkoelen.
Schil de appel en verwijder het klokhuis.
Snijd hem in dunne plakjes en vervolgens in luciferdikke reepjes.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Bak al omscheppend de paddenstoelen,appel, knoflook en sojasaus op hoog vuur in 5-7 minuten bruin en gaar.
Schep er de helft van de peterselie doorheen.
Breng het mengsel op smaak met zeezout en (versgemalen) peper.
Verdeel het paddenstoelenappelmengsel over het brood en bestooi met de rest van de peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Lunch
Extra aanwijzing
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch